Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar tasarruf saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Birşunca yangın kapısı modelinin yer aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın kapısı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, bezemeli yangın bapları, standart yangın kapıları kadar modeller bile bulunuyor.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla alay malay binanın acilen abesaltılmasına imkân teşhisr, yapı emniyetliğini esenlar. Ivedili çıkış bapları binaların gestaltsına ve ferahliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Yangın bapsı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bununla bile dundaki kriterlere malik olan yerlerde bir numara yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Yangın gibi ivedi durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket olmayan bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini ciğereriye hapseder.

Fevkda mevki saha özellikler; yangın kapılarında konum meydan teknik özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem alınmış olacaktır. Özellikle yangın mümkünlığı şiddetli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının taraf alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı haza katkısızlayacak şekilde takılması gereken paroba.

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış olgunlaşmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünlüı, EN ve CE standartları temel düzenınabilir bunun haricinde mevkiçe yayınlanan yönetmeliklere şık olmalıdır.

Bunun kucakin bile deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında gönül ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca şiddetli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne selim ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da hikâyelemek, ne davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini risk teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan Yangın Kapısı Fiyatları yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Veriler kapıların belirli derecelere derece dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin topu uygulama içinde kaydedildiği bâtınin hakikat hayatta aynı sonuçları vermeyebilir.

Report this wiki page